Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

fe79b857-c59e-4de7-b79d-6d71faaf3457

Naar huis

De artsen kunnen helaas niets meer voor mij doen en dat betekent dat ik naar huis mag. Maar natuurlijk wordt iemand die plotseling van de ene dag op de andere blind is geworden niet naar huis gestuurd zonder enige hulp en opvang. Er zal het een en ander geregeld moeten worden zodat ik thuis het leven weer kan oppakken en een start kan maken met de revalidatie.

 

Het ziekenhuis maakt een afspraak met Koninklijke Visio, zodat zij dit traject kunnen oppakken. Visio is hét expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen. Voor de thuiszorg gedurende de eerste weken, wordt er een afspraak gemaakt met BrabantZorg.

 

Op een ochtend komt er een medewerker van Visio langs in het ziekenhuis. Aan de hand van een aantal vragen brengt zij mijn situatie op heldere wijze in beeld, zodat haar collega’s in de komende weken de zorg voor mij kunnen overnemen. Ook wordt er een afspraak gemaakt met Brabantzorg, die de praktische verzorging bij mijn thuiskomst zullen overnemen.

 

Na tien dagen ziekenhuis ben ik blij dat ik naar huis mag. Helaas is mijn zicht niet verbeterd, iets waar ik uiteraard wel op gehoopt. Met de verpleging pak ik mijn spulletjes in en maak me klaar om naar huis te gaan. Mijn partner haalt me op en samen rijden we naar huis.

Ga naar de inhoud