Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Missie en Visie Blindfluencers

“Het zijn niet de sterkste van een soort die overleven en ook niet de intelligentste. Het zijn degene die zich het best op veranderingen aanpassen.”

Charles Darwin

Waarom Blindfluencers?

Plotseling ben ik geconfronteerd met blindheid. Dit is een enorme tegenvaller waar ik totaal geen rekening mee heb gehouden. Mijn visuele beperking verandert echter niets aan de persoon die ik ben, mijn skills en persoonlijke eigenschappen. Ik houd van uitdagingen en vind het belangrijk om ondanks mijn blindheid uitgedaagd te worden.

Ik wil ontdekken wat er nog mogelijk is als je niets meer kunt zien en ben er van overtuigd dat nieuwe technologie en deskundige zorg daarbij kunnen helpen. Die ontdekkingstocht wil ik delen op een online platform dat ik zelfstandig beheer. Op die manier wil ik vaardigheden opdoen, die nodig zijn om in te spelen op de veranderde situatie. Hiermee hoop ik ook andere blinden en slechtzienden te inspireren en aan te tonen dat door jezelf aan te passen bijna alles mogelijk is ondanks een beperking. Daar zal ik al mijn veerkracht, creativiteit en aanpassingsvermogen voor inzetten.

Dit is een zoektocht en middels dit platform wil ik mijn inzichten met lotgenoten delen. Dat wil ik doen door te bloggen over dagelijkse tips en hulpmiddelen die blinden en slechtzienden helpen om beter te functioneren. Onderwerpen die aan bod komen zijn eigen ervaringen, (technologische) hulpmiddelen, zelfredzaamheid, relevante informatie voor familie en mantelzorgers, activiteiten en uitstapjes voor blinde en slechtziende mensen. Uiteraard sta ik daarbij open voor suggesties van mensen die zelf ook blind of slechtziend zijn, en die hun ervaringen willen delen.

Ga naar de inhoud