Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Hulpmiddelen in huis

Blinden en slechtzienden gebruiken verschillende hulpmiddelen om beter te functioneren in huis, waardoor ze meer zelfstandigheid kunnen ervaren. Denk hierbij aan aangepaste verlichting, labels om kleding of producten te markeren en sprekende apparaten.

Het gebruik van spraakgestuurde apparaten biedt blinden en slechtzienden meer zelfredzaamheid en maakt het mogelijk om bepaalde apparaten in huis te bedienen zonder fysiek contact te hoeven maken met de bedieningselementen.

In moderne huizen zijn er steeds meer apparaten die met spraak kunnen worden bediend. Enkele voorbeelden zijn slimme speakers, slimme thermostaten en slimme sloten.

NFC label
Hulpmiddelen in huis

Kleding of andere zaken met NFC labels markeren

Blinden en slechtzienden kunnen gebruikmaken van verschillende methoden om kleding en andere items te labelen en te identificeren. Een handige nieuwe technologie die hierbij kan

Hulpmiddelen in huis

Contactloos betalen voor blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden kunnen voortaan iets makkelijker contactloos betalen. ING heeft een functie laten ontwikkelen waarmee hun smartphone het bedrag voor het betalen voorleest, zodat

Ga naar de inhoud