Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Blij persoon die het leven weer oppakt.

Het dagelijkse leven weer oppakken

Waar voorheen mijn dagen gevuld waren met werken, sporten, werkzaamheden in huis, leuke dingen doen met familie en vrienden, is mijn agenda nu bijna helemaal leeg. Wat kan ik doen op deze dag?

Ik kan een boek gaan lezen (luisterboek via Passend Lezen). Ik kan mijn partner of kinderen vragen of we iets leuks gaan doen, of ik kan een rondje gaan wandelen met vriendinnen. Ik besef dat ik voor mijn activiteiten voor een groot deel afhankelijk ben van de hulp van anderen. Wat zijn activiteiten die ik nog wel zelf kan doen?

Op dit moment zijn dat er nog niet zo veel. Ik zal flink wat nieuwe vaardigheden moeten aanleren om dit wel mogelijk te maken. Waar begin je dan? Het ligt voor de hand dat ik eerst maar eens leer hoe ik mijn dagelijkse leven zo onafhankelijk mogelijk maak. Dan is het handig als ik me in huis kan verplaatsen, trappen op en af kan lopen, deuren kan vinden en obstakels kan vermijden.

Daarnaast is het natuurlijk gemakkelijk als ik mezelf kan aankleden en verzorgen en de juiste kleding kan pakken uit mijn kledingkast. Daarvoor is het wel nodig dat ik mijn kledingkast opnieuw ga inrichten, zodat ik alles gemakkelijk kan vinden.

Daarnaast zal ik mijn dagelijkse activiteiten moeten gaan oefenen, Zoals koffie zetten en een boterham of broodje smeren, zodat ik stap voor stap meer handigheid krijg. En daarmee zijn mijn dagen weer een beetje gevuld. Ergotherapeuten kunnen je hierbij helpen. Schakel deze mensen in als je er zelf niet goed uitkomt!

Ga naar de inhoud