Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Sauna

Wellness

Blinden en slechtzienden kunnen ook gebruik maken van wellness of spa-faciliteiten, waaronder sauna’s en Turkse stoombaden, mits enkele aanpassingen worden gemaakt en rekening wordt gehouden met hun behoeften en veiligheid.

Het is belangrijk om te communiceren met het personeel van de wellnessfaciliteit en je behoeften duidelijk kenbaar te maken. De meeste wellnesscentra zijn bereid om redelijke aanpassingen te maken om ervoor te zorgen dat alle gasten een plezierige en ontspannende ervaring hebben.

Tips

Enkele tips voor een dagje spa of sauna voor blinden en slechtzienden:

 1. Voorbereiding
  Het is een goed idee voor mensen met een visuele beperking om de faciliteit vooraf te bezoeken en je vertrouwd te maken met de lay-out, locaties van douches, kleedkamers en andere voorzieningen. Dit kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en het verminderen van angst.
 2. Assistentie
  Het is ook handig (en gezellig!) om iemand mee te nemen om te helpen met het verplaatsen tussen de verschillende delen van de wellnessfaciliteit. Dit kan een vriend(in), familielid of professionele begeleider zijn.
 3. Tastbare markeringen|
  Sommige wellness-centra hebben tastbare markeringen of reliëfkaarten om bezoekers met visuele beperkingen te helpen bij de oriëntatie. Vraag of deze beschikbaar zijn en maak er gebruik van.
 4. Geluiddempende koptelefoon of oordopjes
  Als je gevoelig bent voor het geluid in een wellness-faciliteit, overweeg dan het gebruik van geluiddempende koptelefoons of oordopjes om een rustigere omgeving te creëren.
 5. Instructies vragen
  Vraag het personeel van het wellness-resort om gedetailleerde instructies over hoe de sauna of het Turkse stoombad werkt, inclusief de temperatuurregeling en de duur van het verblijf. Het personeel kan je ook begeleiden naar de gewenste faciliteiten.
 6. Rust en ontspanning
  Het doel van een dagje spa of wellness is om te ontspannen en te genieten van een rustige en vredige omgeving. Laat het personeel weten wat je nodig hebt om comfortabel te zijn, of het nu gaat om extra handdoeken, water of specifieke voorzieningen.
Ga naar de inhoud