Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Torremolinos

Torremolinos – ontspannen aan de Spaanse Costa del Sol

Na de sombere en natte wintermaanden hadden mijn partner en ik wel weer behoefte aan een beetje zon. We kozen voor een weekje Torremolinos aan de Spaanse Costa del Sol, omdat het daar in maart vaak al lekker voorjaarsweer is. En dat klopte, we konden vijf dagen lang genieten van mooi weer: blauwe lucht, zon en 20 graden!

Torremolinos

Voor wie op zoek is naar zon, zee en ontspanning, kan Torremolinos, vlakbij Malaga aan de Spaanse Costa del  Sol, een geschikte bestemming zijn. Hoewel het misschien niet de meest cultureel rijke keuze is. Torremolinos heeft fijne stranden en een mooie boulevard waar je heerlijk kunt wandelen en waar je lekker kan eten of drinken op een terrasje met uitzicht op zee.

Mooie stranden

Torremolinos heeft niet zo’n  rijke geschiedenis en prachtige architectuur als veel andere Spaanse steden. Hier zijn de stranden en de zee de belangrijkste trekpleister, vooral Playa de la Carihuela en Playa del Bajondillo, waar je kunt genieten van een dagje zonnebaden en zwemmen. Voor een lekkere lunch of borrel kan je terecht in een van de gezellige strandtenten.

Lokale specialiteiten

Wat betreft eten kan je in Torremolinos uiteraard genieten van Spaanse tapas, in allerlei soorten en smaken. Specialiteiten vind je vooral in de visrestaurants met gerechten van verse vis en schaaldieren. Populaire streekgerechten zijn de boquerones (ansjovis, gebakken of in azijn), sardines en espeto (sardines, gespietst en gegrild boven een open vuur), conchas finas, (reuzenmossels die rauw gegeten worden) en coquinas (kokkels). Hoewel de kwaliteit van het eten in Torremolinos over het algemeen goed is, kunnen sommige restaurants gericht op toeristen de echte lokale smaak missen.

Hollands dorp

Voor Nederlandse bezoekers is er een geruststellende aanwezigheid van ’thuis weg van huis’. Met name in de wijk Carihuela vind je aan de boulevard en de straatjes daar achter tal van Nederlandse cafés en restaurants, met namen als Het Trefpunt, De Klikspaan en Kadetje van Annetje. De wijk is een soort ‘Hollands dorp in Spanje’, waar je kunt genieten van vertrouwde gerechten en  snacks zoals de frikandel, kroket en gehaktbal.

Sinds kort vind je hier ook Brasserie Casa Hazes, volgens Rachel Hazes een langgekoesterde droom van haar overleden man André. Hier kan je genieten van een BVA’tje – een Balletje van André. Hoewel het leuk kan zijn om een stukje van Nederland te vinden in het buitenland, kan het ook de lokale ervaring enigszins vertroebelen.

Toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden

Voor mensen met een visuele beperking is vooral de boulevard heel goed toegankelijk. Je kunt daar zonder hindernissen kilometers lang lopen over keurig aangelegde stoepen en genieten van een drankje of hapje op een van de vele terrassen. Het oude centrum van Torremolinos is lastiger bereikbaar want dat ligt op een steile rots. Vanaf de boulevard bij Playa del Bajondillo kun je via twee lange trappen naar boven.  Niet ver van de boulevard kun je ook met een lift naar boven en beneden. Kosten € 0,50 per rit. Als lange trappen voor jou een probleem zijn kun je hierdoor toch genieten van wat het oude centrum van Torremolinos te bieden heeft.

Ontspanning

Ontspanning staat centraal in Torremolinos. De stad ademt een relaxte sfeer uit, zeker in het voorjaar, perfect voor wie wil ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Verwacht lange dagen op het strand of aan het zwembad van je hotel, gevolgd door avonden met tapas en sangria in een van de lokale restaurants. Al met al biedt Torremolinos vooral een ontspannen vakantie aan de Spaanse kust, met een vleugje Nederlandse sfeer.

Ga naar de inhoud