Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

blinden-hardlopen

Stichting Running Blind

Stichting Running Blind biedt mensen met een visuele beperking de gelegenheid om meer te bewegen door (hard)lopen of Nordic Walking. Beweging is voor iedereen goed, maar van extra belang voor deze groep, omdat de conditie van blinden en slechtzienden te lijden heeft onder hun visuele beperking.

Sporten is voor mensen met een visuele beperking niet vanzelfsprekend. Om de positieve effecten van hardlopen ook voor hen bereikbaar te maken, werkt Stichting Running Blind samen met lokale atletiekverenigingen en loopgroepen. Zij ondersteunen mensen met een visuele beperking om in een groep te trainen en te lopen. Daarnaast koppelt Stichting Running Blind mensen met een visuele beperking die willen hardlopen ook op individueel niveau aan zogenoemde hardloopbuddy’s.

De Stichting Running Blind is opgericht in oktober 2007. Van oorsprong alleen gericht op de regio Rotterdam, in 2012 kwam daar een regiogroep in Den Haag bij. Inmiddels is Running Blind uitgegroeid tot een landelijke organisatie met een stuk of 14 regionale afdelingen.

Regio

De activiteiten die door de stichting Running Blind (SRB) gestimuleerd en geïnitieerd worden vinden plaats in regiogroepen die onderdeel zijn van reguliere atletiekverenigingen of loopgroepen. De relatie tussen de stichting Running Blind en deze regiogroepen is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. In deze samenwerking brengt de atletiekvereniging de mogelijkheid in om mensen met een visuele beperking in een groep te laten trainen en lopen. Stichting Running Blind brengt de specifieke kennis en ervaring over hardlopen met en visuele beperking in.

Ga naar de inhoud