Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

vincent van gogh schilderij

Stichting KUBES

Workshops KUBES

Stichting KUBES wil blinden en slechtzienden stimuleren in hun ontwikkeling naar actieve kunstenaars en organiseert daarom jaarlijks een aantal toegankelijke workshops kunstexpressie. Het KUBES Beeldhouwweekend (BHW) wordt al meer dan 30 jaar aangeboden en is een succesvol onderdeel van het workshop-programma. Sinds enkele jaren wordt er ook een Schilderweekend voor slechtzienden georganiseerd, en dat is ook een succesvolle workshop die altijd snel is volgeboekt. Naast de jaarlijks terugkerende meerdaagse workshops, organiseert KUBES ook wisselende, eenmalige workshops van een dag.

KUBES kunstenaars

Het KUBES kunstenaarscollectief telt zo´n 50 blinde en slechtziende kunstbeoefenaars in verschillende disciplines. Naast beeldend kunstenaars zijn ook dichters en schrijvers aangesloten. KUBES biedt de kunstenaars een platform en een eigen pagina op de website, waarop zij hun werk kunnen presenteren.

Expositie

Jaarlijks is er een groepsexpositie van leden van het KUBES kunstenaarscollectief. Bezoekers kunnen hier kennis maken met het werk van blinde en slechtziende kunstenaars en hun veelzijdige, vaak op de tast gemaakte, kunstwerken. Om een inkijkje te geven in de belevingswereld van blinden en slechtzienden mogen bezoekers zogenaamde ervaringsbrillen opzetten om de kunst zelf ook met beperkt zicht te ervaren. De brillen bootsen het zicht bij verschillende soorten oogaandoeningen na, zoals maculadegeneratie, staar en kokervisus. De expositie vindt meestal plaats in Slot Zeist.

Activiteiten

In de agenda biedt KUBES een overzicht van toegankelijke culturele activiteiten zoals speciale rondleidingen in musea, theatervoorstellingen met audiodescriptie, concerten, workshops en lezingen. Daarnaast zijn ook de toegankelijke exposities van individuele KUBES-kunstenaars in het overzicht opgenomen.

Meer informatie en de Agenda op de website van Stichting KUBES.

Ga naar de inhoud