Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Stichting komt het zien logo

Stichting Komt het Zien!

Stichting Komt het Zien! is een Nederlandse non-profitorganisatie die zich richt op het toegankelijk maken van theater- en filmvoorstellingen voor mensen met een visuele beperking. De stichting heeft als doel om culturele evenementen, zoals theaterstukken en films, toegankelijk te maken zodat ook blinden en slechtzienden hiervan kunnen genieten. Ze doen dit door middel van audiodescriptie en live audiodescriptie. Zodat mensen met een visuele beperking kunnen begrijpen wat er op het podium gebeurt of op het scherm te zien is.

Stichting Komt het Zien! gaat doorgaans als volgt te werk:

  1. Audiodescriptie: Tijdens live theateroptredens biedt de stichting audiodescriptie aan. Dit houdt in dat er een beschrijvende stem via een koptelefoon wordt uitgezonden, die de visuele elementen van de voorstelling beschrijft, zoals kostuums, decors, bewegingen van acteurs, enzovoort. Dit stelt blinde en slechtziende mensen in staat om een veel completer beeld van de voorstelling te krijgen. Daarnaast verzorgt de stichting ook live audio descriptie bij bruiloften.
  2. Live-ondertiteling: Bij films voorziet de stichting speciale voorstellingen waarbij live-ondertiteling beschikbaar is. Dit betekent dat een blindentolk de gesproken dialogen en belangrijke geluidseffecten beschrijft voor het publiek, zodat mensen met een visuele beperking de film kunnen volgen.
Ga naar de inhoud