Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Spinning

Spinnen in de sportschool

Spinning

Ik wil graag mijn conditie weer opbouwen, en overweeg om te gaan spinnen in een sportschool  hier in de buurt. Dit wordt gedaan in een groepsles met muziek en een instructeur die de deelnemers leidt door verschillende intensiteitsniveaus en houdingen.

In theorie zou het mogelijk moeten zijn om mee te doen als je blind of slechtziend bent, maar gaat dit ook lukken bij de sportschool in mijn buurt? Het lijkt me nuttig  om vooraf contact op te nemen met de sportschool of de instructeur om eventuele specifieke aanpassingen te bespreken. Gelukkig blijkt het mogelijk om mee te doen, maar er zijn wel wat dingen waar ik rekening  mee moet houden.

Instructies van de instructeur

Kies een plaats in de spinningruimte waar je goed contact kunt houden met de instructeur en waar hij of zij jou goed in de gaten kan houden.

 • Leer veilig spinnen
  Raak vertrouwd met de voorzieningen en instellingen van de spinningfiets. Als je aanpassingen nodig hebt, bespreek deze dan met de instructeur.
 • Hulp van mededeelnemers
  Als je in een groepsles bent, kan het handig zijn om mededeelnemers op de hoogte te stellen van je visuele beperking, zodat zij je kunnen helpen als dat nodig is.
 • Regelmaat en routine
  Naarmate je meer vertrouwd raakt met spinning, zal regelmaat en routine je helpen om comfortabeler te worden op de fiets en tijdens de les.
 • Luister naar je lichaam
  Spinning kan intensief zijn, dus luister naar je lichaam en pas de intensiteit aan op basis van je eigen comfort en fitheid.

 

Inmiddels spin ik al weer enkele maanden en ik krijg er steeds meer plezier in. De instructeur laat mij en de rest van het peloton de hoogste bergen beklimmen, snelle afdalingen maken en demarreren op de meest onverwachte momenten. En dat alles op bijpassende muziek die ons goed opzweept indien nodig. Ik heb er plezier in en zie mijn conditie steeds beter worden.

Ga naar de inhoud