Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Vrouw die naar podcast luistert

Podcast luisteren

Een podcast is een soort digitale audio uitzending. Een podcast is beschikbaar voor streaming of zelfs te downloaden op je smartphone. Podcasts behandelen vaak uiteenlopende onderwerpen, van nieuws en educatie tot entertainment en storytelling. Wat podcasts bijzonder maakt, is dat ze on-demand beschikbaar zijn, zodat je ze zelf kunt beluisteren wanneer het jou uitkomt. Op je eigen tempo; je kunt zelfs pauzeren als dat nodig is.

Er zijn podcasts over bijna ieder denkbaar onderwerp, zodat je altijd wel wat kunt vinden dat bij je past. Er zijn ook educatieve podcasts die kennis over bepaalde  onderwerpen delen. Je kunt overal en wanneer je maar wilt podcasts beluisteren. Niet alleen thuis op de bank, maar ook tijdens activiteiten als wandelen, koken of reizen.

Waar kun je podcasts vinden?

Platforms zoals Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts en andere speciale podcast-apps bieden toegang tot een breed scala aan podcasts. Daarnaast zijn er verschillende websites waar je afleveringen kunt streamen of downloaden. Op de ihpone vind je tevens een podcast app die is Ingebouwd op iOS-apparaten. Het voordeel hier is dat de VoiceOver-functie werkt, voor de juiste toegankelijkheid. Maar ook Spotify heeft een toegankelijke interface en wordt ondersteund door VoiceOver op IOS. Google Podcasts heeft haar eigen toegankelijkheidsopties, waaronder spraak gestuurde bediening op Android-apparaten.

Voordat je een specifieke app kiest, is het raadzaam om de toegankelijkheidsfuncties te verkennen om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan je behoeften. Het is ook handig om te weten dat veel podcast-apps regelmatig updates uitbrengen om de toegankelijkheid te verbeteren.

Ga naar de inhoud