Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging

Hoe kun je jezelf goed blijven verzorgen als je blind of slechtziend bent?  Hier zijn enkele tips voor persoonlijke verzorging:

 1. Dagelijkse persoonlijke hygiëne
  Het is belangrijk om dagelijks persoonlijke hygiëne te handhaven, zoals douchen, tandenpoetsen, handen wassen en nagels knippen. Gebruik tast en gevoel om te zorgen dat je je dagelijks goed verzorgt. Leer de vormen van verpakkingen van je verzorgingsproducten goed herkennen of breng voelbare markeringen aan op flessen  en apparaten.
 2. Kledingkeuze
  Label je kledingstukken met voelbare markeringen zodat je gemakkelijk kunt identificeren wat je wilt dragen. Organiseer je kledingkast zodat alles goed toegankelijk is.
 3. Haarverzorging
  Gebruik speciale kammen of borstels met duidelijk voelbare kenmerken, zoals noppen of ribbels, om je haar te kammen. Als je hulp nodig hebt bij het stylen van je haar, overweeg dan om een kapper te bezoeken.
 4. Huidverzorging
  Breng crèmes en andere huidverzorgingsproducten aan met behulp van voelbare herkenningspunten op verpakkingen. Overweeg om een vriend of familielid om hulp te  vragen bij het aanbrengen van producten op moeilijk bereikbare plaatsen.

Beautyprofessionals

Je kunt ook gebruik maken van de diensten van verschillende beautyprofessionals zoals

 1. Schoonheidsspecialisten
  Schoonheidsspecialisten kunnen diensten aanbieden zoals gezichtsbehandelingen en massages. Sommige schoonheidsspecialisten zijn gespecialiseerd in huidverbetering, ontharen, acne of couperose.
 2. Nagelverzorging
  Nagelstudio’s zijn in opkomst. Je kunt hier kunstnagels laten zetten in diverse kleuren en vormen. Deze moeten wel onderhouden worden.
 3. PMU specialisten
  Deze beautyprofessionals verzorgen permanente makeup zoals een strak lijntje om je ogen, of fraai gestyleerde wenkbrauwen. Check wel of jouw PMU specialist voldoende kennis en ervaring heeft.
 4. Pedicure
  De pedicure verzorgt op professionele wijze jouw voeten. Ze kan likdoorns en eelt verwijderen en je teennagels bijknippen en verzorgen.
 5. Kappers
  Als je op zoek bent naar een nieuw kapsel of een kapsel dat past bij de vorm van jouw gezicht, dan is een bezoek aan de kapper de moeite waard. Zij knippen je haar in een goed model en geven je tips over haarverzorging.
 6. Barbiers
  Wil je je baard laten stylen en verzorgen? Ga dan eens naar de barbier voor een goed verzorgde baard.

Informeer en overleg

Het is belangrijk om van tevoren met de specialist te communiceren over je visuele beperking. Vraag om gedetailleerde uitleg tijdens de behandeling en overweeg om iemand mee te nemen om je te assisteren of het proces te beschrijven. Bespreek je wensen en behoeften met de specialist en vraag beschrijving van de voortgang van de behandeling.

Het is essentieel om open te communiceren met de professionals die je diensten verlenen en hen te informeren over je visuele beperking, zodat ze de nodige aanpassingen kunnen maken om je persoonlijke verzorging aangenamer en gemakkelijker te maken.

Ga naar de inhoud