Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Grease voorstelling

Musical Grease met blindentolk

Op zondag 10 september bezocht ik samen met mijn partner de musical Grease in de Lievekamp in Oss. Ik ken de film Grease nog uit mijn jeugd, en vond het destijds een prachtige romantische dansfilm waar ik enorm van genoten heb. Nu kreeg ik de kans om de herinneringen aan deze film op te halen bij de theatervoorstelling van de musical Grease.

Feel & Greet

Voorafgaand aan de voorstelling was er een ‘feel and greet’, waarbij je als blinde of slechtziende kunt kennismaken met enkele acteurs  die meespelen in de musical. Je kunt voelen aan de kleding en attributen die tijdens de voorstelling te zien zijn en je krijgt een uitleg over de verschillende decors die in de musical gebruikt worden. Deze Feel & Greet werd verzorgd door de programmadirecteur van Grease en door blindentolk Hilbert Geerling.

Voorstelling

Hierna kregen we een zender om en een koptelefoon op en mochten we plaatsnemen in de zaal. Toen de voorstelling begon werd er door blindentolk Hilbert toegelicht wat er precies te zien was op het toneel, zodat we precies wisten wat er gebeurde. In combinatie met de prachtige livemuziek was dit een hele mooie ervaring.

Omdat de blindentolk je op tijd informeert over wat de acteurs  doen op het podium, zoals bijvoorbeeld verliefd kijken, struikelen, een  instrument bespelen en andere relevante zaken die je zou moeten zien om het verhaal te begrijpen. Hilbert gaf ons deze info op een vrolijke en beschrijvende manier op tijd door, en daardoor konden wij ons goed voorstellen wat er te zien is.

Confronterend

De musical Grease wordt in het Nederlands live gezongen en begeleid door een live orkest. Ik heb genoten van de muziek en de energie  die ervoor zorgden dat de mensen in de zaal enthousiast reageerden. Omdat ik pas sinds kort blind ben, vond ik het wel confronterend om te beseffen dat ik de dans, kleding en acteurs niet zelf kon waarnemen. Maar met de toelichting van de blindentolk kon ik me wel uitstekend voorstellen wat er op het podium gebeurde. Ik vond de musical een aanrader, ook voor blinden en slechtzienden.

Ga naar de inhoud