Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

hotelkamer

Aan welke eisen moet een hotelkamer voldoen?

Hotelkamer

Wil je er even tussenuit of is het noodzakelijk om elders te overnachten? Als  je blind of slechtziend bent, is het belangrijk om bij het reserveren van een hotelkamer te letten op verschillende aspecten die je verblijf zo comfortabel en toegankelijk mogelijk kunnen maken. Neem vooraf contact op met het hotel. Geef duidelijk aan dat je blind of slechtziend bent  en bespreek jouw specifieke behoeften.

De volgende aspecten kunnen een rol spelen:

 • Bereikbaarheid
  Zorg ervoor dat de hotelkamer goed bereikbaar is vanuit de centrale voorzieningen van het hotel (receptie, restaurant). Vraag  of gangpaden breed genoeg zijn voor een soepele doorloop met een taststok of hulphond.  Vraag naar een kamer  op de begane grond of in de buurt van liften als trappen een probleem zijn.
 • Verlichting 
  Voor slechtzienden: vraag of de kamer goed verlicht is en of er voldoende natuurlijk licht binnenkomt. Vraag naar verstelbare verlichtingsopties.
 • Brandalarm en noodinstructies 
  Als je alleen in een hotelkamer overnacht, vraag dan naar de noodinstructies en brandalarm, en waar de nooduitgang zich bevindt.
 • Badkamer en douche
  Informeer naar de toegankelijkheid van de badkamer, zoals een inloopdouche met tastbare markeringen. Vraag naar beugels of andere ondersteunende voorzieningen in de badkamer.
 • Blindengeleidehond
  Controleer het beleid van het hotel met betrekking tot blindengeleidehonden.

 

Het is essentieel om open communicatie te hebben met het hotelpersoneel en vooraf alle nodige afspraken te maken. Door voorafgaand aan je verblijf deze stappen te volgen, vergroot je de kans op een comfortabel en aangenaam hotelverblijf.

Ga naar de inhoud