Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Eten in het donker

Eten in het donker

Een van mijn kinderen opperde het idee om te gaan eten in het donker, zodat zij ook zelf kunnen ervaren wat het betekent om blind te zijn. En dus gaan we vandaag met mijn partner en kinderen naar Ctaste, een restaurant in Amsterdam waar het volledig donker is. (link naar artikel over Ctaste op Blindfluencers). De obers die er werken schijnen blind of slechtziend te zijn en het zou er pikkedonker zijn.

We hebben om half 5 afgesproken. We worden ontvangen door een vrolijke barman  met een onvervalst Amsterdams accent. Hij vraagt ons wat we willen drinken. We bestellen wat en wachten totdat we compleet zijn. Als het tijd is lopen we in polonaise achter ober Albert aan, die ons naar onze tafel brengt. We nemen plaats en er wordt ons gevraagd of we zelf water willen inschenken. Dat doen we, en even later voelt het compleet nat over een groot deel van de tafel. Kennelijk is dat niet helemaal goed gegaan…

Vervolgens eten we het driegangen menu, en het valt niet mee om dat netjes te doen. Als ik na afloop vraag wat mijn tafelgenoten er van vonden, dan hoor ik dat sommigen het best eng vonden om in een ruimte te zijn waar je anderen niet kan zien. Dat voelt een beetje onveilig. Ook valt het niet mee om iets te eten, omdat je niet kunt zien waar het op je bord ligt en wat het is. Iedereen vond het een bijzondere ervaring om te merken wat het kan betekenen als je niets meer kunt zien.

Ga naar de inhoud