Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact   In de Media

Slechtzienden

Er zijn in Nederland ruim 250.000 slechtzienden en deze groep wordt steeds groter. Er zijn verschillende gradaties en vormen van slechtziendheid.

Wanneer ben je slechtziend?

Slechtziend verwijst naar een situatie waarin iemand een aanzienlijke vermindering van het gezichtsvermogen heeft. Slechtziendheid wordt gedefinieerd als een gezichtsvermogen van minder dan 30% of een gezichtsveld van 30 graden of minder.

Personen met een visuele beperking kunnen nog wel enige mate van zicht hebben, maar dit kan wazig, onscherp of beperkt zijn. De mate van slechtziendheid kan variëren van persoon tot persoon. Dit kan van invloed zijn op verschillende aspecten van het dagelijks leven.

Oorzaak slechtziendheid

Oogaandoeningen die vaak op latere leeftijd slechtziendheid kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld maculadegeneratie, glaucoom, staar, myopie en diabetische retinopathie. Maculadegeneratie is de meest voorkomende erfelijke oogziekte in Nederland.

Blinden en slechtzienden

Wat kun je doen als je langzaam blind word?

Het proces van langzaam blind worden verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van de onderliggende oorzaak en de progressie van de aandoening. Helaas zijn veel

Ga naar de inhoud