Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Be My Eyes Logo

Be My Eyes app

Be My Eyes is een zeer innovatieve app, die gemaakt is om blinde of slechtziende mensen te ondersteunen bij alledaagse taken. De app geeft je direct toegang  tot hulp op afstand; ik gebruik deze app vaak.

Er zijn twee manieren waarop je de app kunt inzetten, via live verbinding of met behulp van AI (artificial intelligence):

Be My Eyes via live videoverbinding

De eerste manier is een live videoverbinding met een vrijwilliger.

De app biedt een platform voor vrijwilligers die mensen met een visuele beperking willen helpen via live videoverbindingen. Wereldwijd hebben meer dan 7 miljoen mensen zich aangemeld als vrijwilliger. Wanneer je hulp nodig hebt, schakel je de app in. De app zoekt dan een beschikbare vrijwilliger, die dezelfde taal spreekt en de oproep kan beantwoorden. Dankzij de live video verbinding, kan de vrijwilliger visuele ondersteuning bieden. Stel dat je een flesje bier wilt pakken uit de koelkast, maar je wilt weten welk flesje bier alcoholvrij is, dan kan de vrijwilliger die spreekt via de app hebt daar uitsluitsel over geven. Of je wil aanbellen bij een bepaald nummer van een groot appartementen complex, maar je weet niet op welk knopje je moet drukken. Dan kan de vrijwilliger je daar aanwijzingen voor geven.

De app biedt ook de mogelijkheid om zelf een groep mensen te selecteren, die je persoonlijk kent en die je om hulp kunt vragen. Dit kan handig zijn voor een familie of vriendenkring. Als je hulp nodig hebt kun je eerst deze geselecteerde groep benaderen. Is daarin niemand beschikbaar, dan kun je nog altijd teruggevallen op de grotere groep vrijwilligers.

Be My AI

Met de app heb je ook toegang tot Artificial Intelligence (AI).

Deze functionaliteit heet Be My AI. Ook deze technologie kan eenvoudig gebruikt worden. Je  maakt met de telefoon een foto en de app zal zeer gedetailleerd beschrijven wat er op die foto te zien is. Dit kan enorm handig zijn, bijvoorbeeld om te beoordelen wat er op het aanrecht staat. Een simpele foto van het aanrecht zal gedetailleerd door de app  beschreven worden, inclusief alle spullen die erop staan. Dit kan  zonder  dat er een vrijwilliger ingeschakeld wordt.

Be My Eyes, een aanrader?

Ik vind de Be My Eyes app een enorme aanrader omdat  het directe en praktische hulp biedt op het moment dat je het nodig hebt. Door middel van de live videoverbinding of AI kun je snel en efficiënt hulp krijgen bij taken waar je normaal gesproken moeite mee zou  hebben. Mijn dagelijkse activiteiten worden hierdoor gemakkelijker en ik voel me hierdoor een stuk zelfstandiger.

Ga naar de inhoud