Blindfluencer worden   Contact   In de Media   Volg ons

Meet and Feel bij musical Grease

Meet and feel maakt theater toegankelijker

Theater is een wereld vol emotie, creativiteit en verbinding. Als je niet goed of helemaal niets kunt zien, kan dit echter een uitdaging zijn. Gelukkig biedt een “meet and feel” een prachtige manier om de  theatervoorstelling beter te begrijpen.

Wat is een Meet and feel?

Een Meet and feel is een speciaal evenement dat voorafgaat aan een theatervoorstelling, waarin bezoekers met een visuele beperking de gelegenheid krijgen om elementen van de voorstelling te verkennen met hun andere zintuigen. Zo kun je de kostuums, rekwisieten en zelfs delen van het decor aanraken. Dit biedt de kans om een beter  begrip te krijgen van de voorstelling en de wereld die het creëert.

Wat gebeurt er bij een Meet and feel?

Tijdens een Meet & feel word je verwelkomd door de makers en acteurs van de voorstelling. Zo leer je de stemmen van acteurs vooraf al kennen. Ook geven ze je de kans om alles aan te raken, van de kostuums tot  rekwisieten. Soms zijn er ook beschrijvingen en verhalen over de achtergronden van de personages en de setting, waardoor je meer inzicht krijgt in de thematiek van de voorstelling

Af en toe zijn er zelfs muziekfragmenten die je kunt beluisteren, wat de sfeer en emotie van de voorstelling verder versterkt. Het is een gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de mensen die de voorstelling tot leven brengen, wat een extra dimensie toevoegt aan je bezoek.

Waarom zou je zo’n inleiding bezoeken?

Een Meet and feel biedt blinden en slechtzienden de kans om theater op een toegankelijke manier te ervaren. Door te voelen, horen en ruiken krijg je een completer perspectief op de voorstelling, wat je kan helpen om je onder te dompelen in het verhaal en de emoties van de personages.

Conclusie

Theater hoeft niet alleen visueel te zijn. Een Meet and feel opent de deuren naar een wereld van ervaringen die verder gaan dan wat je kunt zien. Het biedt blinden en slechtzienden de kans om de magie van theater te ontdekken op een manier die voor hen betekenisvol en toegankelijk is. Dus als je de kans krijgt om zoiets bij te wonen, grijp die dan met beide handen aan en laat je zintuigen de leiding nemen.

Voorbeelden van Meet & Feel voorstellingen zijn te vinden in theater Bellevue.

Ga naar de inhoud