Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

whatsapp

Whatsapp

WhatsApp is een populaire berichtendienst die beschikbaar is op smartphones en andere mobiele apparaten. Het stelt blinden en slechtzienden in staat om tekstberichten, spraakberichten, afbeeldingen, video’s en documenten met elkaar te delen, en om groepsgesprekken te voeren.

Over het algemeen kan WhatsApp een waardevol communicatiemiddel zijn voor mensen met een visuele beperking, omdat het hen in staat stelt om op verschillende manieren met anderen te communiceren en informatie uit te wisselen, of het nu gaat om tekst, spraak of video.

Blinden en slechtzienden kunnen WhatsApp op verschillende manieren gebruiken:

 1. Ontvangen van tekstberichten via WhatsApp
  De meeste smartphones hebben ingebouwde of toegankelijkheidsfuncties die de tekst van berichten voorlezen.
 2. Spraakberichten
  WhatsApp maakt het gemakkelijk om spraakberichten op te nemen en te beluisteren. Dit kan handig zijn voor je omdat je snel en gemakkelijk met anderen kunt communiceren zonder te hoeven typen.
 3. Spraakoproepen en video-oproepen
  WhatsApp biedt spraak- en video-oproepmogelijkheden, waardoor je in real-time met anderen kunt praten, inclusief vrienden, familie of collega’s. Het gebruik van spraak- of video-oproepen kan helpen bij het begrijpen van non-verbale communicatie.
 4. Toegankelijkheidsfuncties
  WhatsApp streeft naar toegankelijkheid en heeft functies ingebouwd om de app bruikbaarder te maken voor mensen met een visuele beperking. Dit omvat de ondersteuning van schermlezers en de mogelijkheid om de tekstgrootte aan te passen.
 5. Emoji’s en stickers
  Hoewel emoji’s en stickers visuele elementen zijn, kunnen ze ook worden gebruikt door blinden en slechtzienden om emoties en uitdrukkingen in gesprekken weer te geven.
 6. Spraakherkenning
  Je kunt spraakherkenningstechnologie gebruiken om WhatsApp-berichten te dicteren in plaats van te typen.

Hoe werkt VoiceOver in combinatie met WhatsApp?

VoiceOver werkt goed samen met WhatsApp op een iPhone. Wanneer VoiceOver is ingeschakeld leest het de tekst op het scherm van de telefoon voor en biedt het gesproken feedback over de navigatie en interactie met de app. Hier zijn enkele basisfuncties van VoiceOver in combinatie met Whatsapp.

 1. Tekst lezen: VoiceOver leest de tekst van berichten en chats voor wanneer je ze opent.
 2. Navigatie: Je kunt door de verschillende chats en berichten navigeren met behulp van VoiceOver-gebaren.
 3. Typen en verzenden: VoiceOver begeleidt je bij het typen van berichten en het verzenden ervan. Het leest ook de tekst die je invoert voor.
 4. Emoji’s en bijlagen: VoiceOver helpt je bij het selecteren en verzenden van emoji’s en bijlagen.
 5. Meldingen: VoiceOver kan je op de hoogte brengen van nieuwe berichten en meldingen in WhatsApp.
 6. Groepschats: Je kunt deelnemen aan en communiceren in groepschats met behulp van VoiceOver.
Ga naar de inhoud