Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Vakantie bestemmingen kaart

Waar moet je op letten als je op vakantie gaat

Het is altijd leuk om op vakantie te gaan, of een paar dagen er tussenuit te gaan. Wat zijn geschikte bestemmingen en locaties als je blind of slechtziend bent? Waar moet je op letten? Wij geven een aantal tips.

 1. Toegankelijkheid van accommodatie en openbare ruimtes
  Zorg ervoor da jouw accommodatie goed toegankelijk is en dat openbare ruimtes zoals restaurants, winkels en bezienswaardigheden toegankelijk zijn voor mensen met een visuele beperking.
 2. Beschikbaarheid van hulp en ondersteuning
  Informeer vooraf over de beschikbaarheid van hulp en ondersteuning op de vakantiebestemming. Zorg ervoor dat je vooraf meer weet over het navigeren in de omgeving en waar je meer informatie kunt krijgen.
 3. Reismogelijkheden en transport
  Check vooraf dat het openbaar vervoer en andere vervoersopties op de vakantiebestemming goed toegankelijk zijn voor mensen met een visuele beperking.
 4. Informatie vooraf verzamelen
  Verzamel vooraf informatie over de bestemming, bezienswaardigheden en activiteiten in toegankelijke formaten, zoals gesproken informatie en braille.
 5. Sociale en culturele aspecten
  Informeer jezelf over de sociale en culturele waarden en normen op de bestemming om respectvol en begripvol met de lokale bevolking om te gaan.
 6. Veiligheid en beveiliging
  Houd rekening met de veiligheid van de bestemming en neem voorzorgsmaatregelen om jezelf en je bezittingen te beschermen.

Geniet van je vakantie!

Ga naar de inhoud