Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

blind vakantie

Geschikte vakantie activiteiten voor blinden en slechtzienden

De activiteiten die je op je vakantiebestemming wil of kan ondernemen  kunnen variëren, afhankelijk van individuele interesses en voorkeuren. Hier zijn enkele activiteiten die vaak als toegankelijk en plezierig worden beschouwd:

  1. Audiogeleide rondleidingen: Bezoek musea, historische bezienswaardigheden en andere attracties met audiogeleide rondleidingen die gesproken informatie bieden over de tentoongestelde voorwerpen.
  1. Geluidstuinen en geurervaringen: Verken geluidstuinen, geurervaringen en tastbare tentoonstellingen om de zintuigelijke waarneming te prikkelen.
  1. Muziekfestivals en concerten: Geniet van muziekfestivals en concerten waarbij het luisteren naar muziek en de sfeer centraal staan.
  1. Natuurreizen en wandelingen: Maak gebruik van natuurlijke geluiden en geuren tijdens wandelingen in de natuurlijke omgeving van je vakantiebestemming.
  1. Culinaire ervaringen: Probeer lokale gerechten en culinaire ervaringen waarbij smaak en geur een belangrijke rol spelen.
  1. Rondvaarten en boottochten: Maak gebruik van audiogeleide rondvaarten om de omgeving vanaf het water te verkennen.
  1. Workshop en ambachtelijke activiteiten: Neem deel aan workshops zoals koken, muziek, handwerk, of andere activiteiten die tastbare creatieve ervaringen bieden.
Ga naar de inhoud