Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Blinde naar kapper

Naar de kapper

Wil je er goed en verzorgd uitzien, dan is het een goed idee om regelmatig naar de kapper te gaan, ook als je zelf niets of weinig meer kunt zien. Persoonlijke verzorging blijft tenslotte belangrijk.

Hoe kies je het kapsel dat bij je past? Het  vergt wel even wat extra overleg voor en tijdens het knippen, maar dan verlaat je de kapsalon met een zeer tevreden gevoel.

Afspraak maken

Ik raad je aan om eerst de kapper van jouw keuze te bellen om een afspraak te maken. Vraag of het mogelijk is om geknipt te worden als je blind of slechtziend bent en of ze hier ervaring mee hebben. Geef aan welke hulp of begeleiding je in de kapsalon nodig hebt en vraag of er daarvoor iemand beschikbaar is.

Voorbereiding

Het is ook belangrijk dat je zelf weet wat je met je kapsel wil. Wil je je model zo houden of ben je naar iets nieuws op zoek? Wat wil je doen met de verzorging van je haar thuis? Elke dag föhnen of stylen, of wil je een model dat vanzelf in vorm valt en nauwelijks  styling nodig heeft?

Advies  van de kapper

Je kunt de kapper ook vragen of hij of zij je wil adviseren over een kapsel dat bij jou past. Zij weten vaak of een kapsel wel of niet bij je gezichtsvorm  past, en wat je moet doen om je kapsel thuis te onderhouden en te stylen.

Vind je het toch nog erg spannend vraag dan eventueel of er iemand mee gaat die je vertrouwt, en die met de kapper meekijkt naar het resultaat.

Ga naar de inhoud