Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

herkeningsstok

Eerste aankoop: een witte herkenningsstok

Een van mijn eerste aankopen als blinde is het aanschaffen van een herkenningsstok. Dit is een heel handig hulpmiddel als je als blinde of slechtziende herkenbaar wil  zijn. Ik schafte een opvouwbare vijfdelige witte stok aan die ik makkelijk mee kan nemen in mijn jaszak of handtas. De stok werkt super eenvoudig, je klapt het uit en draagt de stok zichtbaar bij je. Zo is duidelijk zichtbaar dat je een visuele beperking hebt.

Ervaring

Samen met een vriendin ben ik gaan wandelen met deze witte stok. We liepen een stukje door het wandelpark in mijn buurt en we passeerden onder andere een groepje schoolkinderen die helemaal stil werden toen we langs kwamen. Wat ze dachten vertelden ze ons niet…

Mijn vriendin vertelde me dat andere mensen die we passeerden van hun mobiele telefoon op keken, en zelfs snel opzij sprongen. Ook sommige automobilisten verminderden hun snelheid en stopten voor ons voordat we wilden oversteken. We vonden dit een magische ontdekking.

Goed zichtbaar met de witte stok

Ik heb ervaren dat het heel handig is om een herkenningsstok bij je te hebben omdat mensen dan veel meer rekening met je houden dan zonder witte stok. Dat geeft mij een veiliger gevoel op straat.

Ga naar de inhoud