Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact   In de Media
Etherische olie

Lekker in je vel met etherische olie

Maria Keersemaker is ervan overtuigd dat planten een positieve  bijdrage kunnen leveren  aan  je gezondheid en welzijn. Op een natuurlijke manier kun je etherische oliën inzetten om mensen weer lekker in hun vel te laten voelen. Maria heeft zich er flink in verdiept en adviseert over behandelingen op maat die goed zijn voor lichaam en geest.

Wat is etherische olie?

Etherische olie is een geconcentreerde vloeistof die vluchtige geurstoffen van planten bevat. De olie bevat de essentie van de geur en de eigenschappen van de plant waarvan ze zijn geëxtraheerd. Ze kunnen worden gebruikt voor hun kalmerende, stimulerende of therapeutische effecten, afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de plant. Maar dan moet je wel weten welk effect de etherische olie op je lichaam of geest kan hebben.

Aromatherapie

En juist die eigenschappen van etherische olie maken het voor Maria Keersemaker interessant. Als kind al vond ze het leuk om dingen te analyseren. Ze wilde graag kijken wat je er allemaal nog meer mee kan doen. Mede daardoor is ze een laboratoriumopleiding gaan volgen, maar haar hart lag meer in de kracht van de oliën uit de natuur dan bij synthetische oplossingen.

Toen haar dochter enkele jaren geleden de opleiding Wellness en Lifestyle ging volgen, werd ze herinnerd aan de invloed van etherische oliën op lichaam en geest, en ging het opnieuw bij haar borrelen. Ze wilde zich nog verder gaan verdiepen en is ondanks haar visuele beperking een cursus Aromatherapie gaan volgen bij CIVAS-opleidingen. Daar heeft ze veel geleerd over aromatherapie en over de verschillende etherische oliën. Om goed bij te blijven volgt ze momenteel nog een cursus aromatherapie bij NHA OPLEIDINGEN. Op dit moment is ze haar kennis ook gaan toepassen en is nu de trotse eigenaar van MAR-LU Aroma Wellness in Den Bosch.

Eigen praktijk

In haar eigen praktijk in  Den Bosch  adviseert ze klanten over welke etherische oliën ze kunnen gebruiken om bepaalde effecten op lichaam en/of geest te bereiken. Of het nu bijvoorbeeld gaat om een droge huid, stijve spieren of gewoon een luchtje om goed te kunnen slapen; er is altijd wel een passende combinatie van etherische olie voor te vinden.  Samen met de klant gaat ze dan kijken wat het beste bij hem of haar past. En dat vindt ze leuk om te doen. Echt maatwerk dus.

Ben je benieuwd wat etherische olie allemaal voor jou kan doen? Stuur haar dan gerust een mail op marlu.aroma@gmail.com. Maria vertelt je er graag meer over!

Ga naar de inhoud