Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Hidden Disabilities Sunflower

Hidden Disabilities Sunflower

Hidden Disabilities Sunflower is een wereldwijde organisatie die zorgt voor eenvoudige hulpmiddelen waarmee mensen kunnen laten zien dat ze een niet-zichtbare handicap hebben. Door middel van een keycord, ID-kaart of polsband met zonnebloemen geven zij aan dat zij ondersteuning of meer tijd nodig hebben in winkels, op het werk, op luchthavens, in de bioscoop of theater of in openbare ruimtes. Denk aan mensen met autisme, dyslexie of diabetes.

Sinds de lancering in Engeland in 2016 hebben bedrijven uit vele sectoren zich aangesloten bij het wereldwijde Hidden Disabilities Sunflower-netwerk – variërend van detailhandel, reizen en toerisme, luchthavens, spoorwegnetwerken, touringcar- en busdiensten en veerboten, onderwijs, gezondheidszorg en overheidsinstanties tot voetbalteams, pretparken, theaters en financiële instellingen. De organisatie groeit hard in landen over de hele wereld.

In Nederland is de organisatie sinds 2021 actief. Inmiddels hebben al diverse bedrijven en organisaties zich aangesloten. Dat zijn onder andere alle luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland en België vliegen, Pathé, McDonalds, de Tweede Kamer en de Efteling. Het personeel van deze bedrijven krijgt een training over hoe zij met klanten of bezoekers met een verborgen handicap moeten omgaan.

Lees meer over de voordelen van de Hidden Disabilities Sunflower voor mensen met een niet-zichtbare handicap in dit artikel.

Ga naar de inhoud