Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact   In de Media
Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard Den Bosch 2024

Van 1  tot en met  11 augustus 2024 vindt de veertigste editie van Theaterfestival Boulevard plaats in Den Bosch. Het festival keert terug naar de  binnenstad van Den Bosch, naar De Parada, na drie jaar in het Zuiderpark te zijn geweest. Geniet van theatervoorstellingen door heel de stad en heerlijk eten en drinken op de Parade, het hart van het festival.

Voorstellingen voor blinden en slechtzienden

Zoals gewoonlijk besteedt  het theaterfestival veel aandacht aan de toegankelijkheid  van de voorstellingen. Er zijn diverse voorstellingen die geschikt zijn voor blinden en slechtzienden. Bij deze voorstellingen wordt audiodescriptie aangeboden. Bekijk ze hier:

Theater Artemis – Een leuk avondje uit

In de voorstelling Een leuk avondje uit lopen de emoties hoog op. Terwijl de musicalsterren zingen en dansen alsof hun leven ervan afhangt, proberen de mensen die backstage werken grote gevoelens buiten de deur te houden. Maar dat is niet eenvoudig. Zeker niet als je mens bent. Zal het ze toch lukken om zichzelf een beetje in toom te houden? Een leuk avondje uit is een musical over emoties en wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken.

Op zaterdag 10 augustus worden er in het Theater aan de Parade twee voorstellingen (19.00 en 21.00 uur) ondersteund met audiodescriptie. Voor aanvang van die voorstellingen is er een Meet & Feel waarbij je kennis kan maken met de spelers en het decor. Praktische informatie ontvang je zodra je een ticket met audiodescriptie hebt gekocht.

Collectief Mamm – No Strings attached

Het leven werkt ons soms tegen. Het gevoel van een onzichtbare kracht die je terugtrekt, waardoor je je doel niet kunt bereiken. Je duwt, rent, kruipt zo hard als je kunt, maar lijkt het nooit te halen. Wat als deze onzichtbare kracht ineens zichtbaar wordt? In de voorstelling No Strings Attached gaan twee dansers de strijd aan met zwaartekracht. Ze saboteren elkaar, dagen elkaar uit, geven op en beginnen weer opnieuw. Wie kan sterker, sneller, langzamer of zachter zijn? En kun je iets wat tegenzit ook in je voordeel gebruiken?

De voorstelling vindt plaats op het Torenpodium op de Parade. Voor deze voorstelling worden geen kaarten verkocht. Wil je gebruik maken van de audiodescriptie en de Meet & Feel? Stuur een mail naar Rick Hooijberg via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl om je aan te melden.

Voorstellingen zonder audiodescriptie

Een deel van het reguliere programma van Boulevard is geschikt voor mensen met een visuele beperking (zonder ondersteuning van audiodescriptie).

Sounding Bodies – Acoustic Encounters

We moeten ons staande zien te houden in een wereld die overvol is met visuele prikkels. Wat gebeurt er als je alles wat je ziet weghaalt en je concentreert op geluid? Acoustic Encounters is een intieme performance waarin je ervaart wat klank, muziek en aanraking met je doet. Geluid is direct, net als voelen. Wat gebeurt er als we horen en voelen met elkaar verbinden? Hoe voelt het om aangeraakt te worden door geluid, als er niks meer zit tussen jou en de klank? Luisteren met heel je lijf.

De voorstelling vindt plaats van 6 tot en met 11 augustus in Huis 73, op verschillende tijden. Deze voorstelling is toegankelijk voor mensen met een visuele beperking wanneer er een begeleider mee is.

Ga naar de inhoud