Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

pmt

Psychomotorische therapie – een holistische benadering

Omdat ik plotseling geconfronteerd ben met blindheid, ben ik me er sterk van bewust dat een visuele beperking  ook gevolgen heeft voor jouw mentale gezondheid. Psychomotorische therapie (PMT) is een  behandeling  die zowel de lichamelijke, emotionele en mentale  aspecten van ons welzijn integreert. Deze therapie kan goed helpen bij de verwerking van de gevolgen van een visuele beperking.

Wat is Psychomotorische therapie?

Psychomotorische therapie is een vorm van therapie om jouw welzijn te vorderen door middel van lichaamsbeweging en lichamelijke activiteit in combinatie met gesprekstherapie. Bij PMT worden verschillende activiteiten en oefeningen gedaan, bijvoorbeeld rondom lichaamshouding, ademhaling en lichaamsbeleving.

Het kan je helpen om je zelfbewustzijn te vergroten, stress te verminderen en emotionele spanningen los te laten. Het verbindt  lichaam en geest. Hierdoor  begrijpen we  hoe onze gedachten, emoties en lichaamssensaties met elkaar verbonden zijn.

Wanneer wordt Psychomotorische therapie ingezet bij blinden of slechtzienden?

Psychomotorische therapie kan worden ingezet bij mensen met een  visuele beperking om een breed scala aan uitdagingen aan te pakken die verband houden met de gevolgen van het blind of slechtziend worden. Dit kan variëren van het omgaan met angst en depressie als gevolg van het verlies van zicht. Ook kan het helpen bij het  verbeteren van het lichaamsbewustzijn,  zelfvertrouwen en het ontwikkelen van sociale vaardigheden en assertiviteit.

PMT biedt  een  veilige en ondersteunende omgeving waarin we onze emoties en ervaringen kunnen verkennen en verwerken. Daarnaast helpt psychomotorische therapie ons om ons lichaam beter te leren kennen en te begrijpen. Het stelt je in staat om stress en spanningen los te laten die zich kunnen ophopen als gevolg van het leven met een visuele beperking.

Kortom, PMT biedt een waardevolle kans om je welzijn te verbeteren en te ondersteunen, door middel van een holistische benadering die lichaam, geest en emoties integreert. Psychomotorische therapie kan  een krachtig hulpmiddel zijn om je veerkracht te verbeteren zodat je de uitdagingen die jouw visuele beperkingen met zich meebrengen beter aan zal kunnen.

Ga naar de inhoud