Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Ayşegül Karaca bij Theater Bellevue in Amsterdam

Meet & Feel in Theater Bellevue

Theater Bellevue in Amsterdam organiseert samen met de slechtziende actrice en theatermaker Ayşegül Karaca een aantal voorstellingen met een Meet & Feel. Dit is een speciale inleiding voor theaterliefhebbers met een visuele beperking.

Meet & Feel

Een Meet & Feel is een visuele voorbereiding op de voorstelling. Deze inleiding vind plaats in het decor, waar Ayşegül en de acteur(s) of regisseur in grote lijnen vertellen en laten voelen wat er visueel in het stuk gebeurt. De Meet & Feel begint drie kwartier voorafgaand aan de voorstelling en duurt circa 30 minuten. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. De prijzen voor de voorstelling inclusief Meet & Feel zijn hetzelfde als voor de reguliere voorstelling.

Een overzicht van de voorstellingen met Meet & Feel in Theater Bellevue is te vinden op deze pagina.

Ayşegül Karaca

Ayşegül Karaca (1990, Schiedam) is een Nederlands-Turkse actrice en film- en theatermaker. Ze speelde een hoofdrol in de bioscoopfilm Het Geheim van Sophia en was te zien in tv-series als B.A.B.S., Lieve Mama en Flikken Maastricht. Ze stond op de planken met haar solovoorstellingen Ik zie, ik zie wat jij niet ziet (2019) en Oogentroost (2021) gemaakt bij Theater RAST. Haar derde solo De Wraak van A. is in 2024 te zien.

Ayşegül is slechtziend geboren. Onlangs verscheen de documentaire Dit is hoe ik het zie waarin ze haar eigen slechtziendheid onderzoekt. Daarnaast is ze als ambassadeur betrokken bij het Bartiméus Fonds. Ayşegül weet als geen ander wat je ervaart als je naar het theater wil gaan en een visuele beperking hebt. Gelukkig is deze duizendpoot gedreven genoeg om, naast haar eigen werk, het theaterbezoek voor iedereen toegankelijk te maken. “Met de Meet & Feels wil ik mensen met een visuele beperking net zo hard laten genieten van theater als ieder ander”, aldus Ayşegül.

Ga naar de inhoud