Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

Blind

Er  zijn in Nederland ruim 50.000 blinden. Er zijn verschillende gradaties van blindheid en er zijn verschillende oorzaken.

Wanneer ben je blind?

De definitie van blindheid kan variëren afhankelijk van de gebruikte criteria en het land waarin je woont. Je bent blind wanneer je met je beste oog maximaal 5% ziet of een gezichtsveld hebt van maximaal 10 graden.

In sommige gevallen wordt blindheid ook wel gedefinieerd als een ernstige visuele beperking waarbij het gezichtsvermogen van een persoon zo slecht is dat het niet mogelijk is om dagelijkse activiteiten uit te voeren die voor mensen met normaal zicht vanzelfsprekend zijn.

Definitie blind

In de medische context wordt blindheid meestal gedefinieerd als een gezichtsscherpte van 5% of slechter, gemeten met de best gecorrigeerde visie. De oorzaak van blindheid kan liggen in de ogen, de oogzenuw of de hersenen.

Wat kan iemand die blind is nog zien?

Uiteraard zijn er mensen die volledig blind zijn. Het is echter ook belangrijk om te begrijpen dat blindheid een spectrum is en er zijn veel verschillende gradaties van visuele beperkingen.

Sommige mensen die blind zijn kunnen nog steeds enige mate van lichtperceptie hebben. Dit betekent dat ze het verschil tussen licht en donker kunnen waarnemen. Sommige blinden kunnen ook grote contrasten of schaduwen opmerken maar ze hebben over het algemeen geen functioneel zicht om objecten, gezichten of tekst te herkennen.

Blind

Audiodescriptie

Wat is audiodescriptie? Audiodescriptie is een waardevolle technologie voor blinden en slechtzienden. Audiodescriptie is als een persoonlijke gids die de visuele details beschrijft van wat

Ga naar de inhoud