Blindfluencer worden   Klusje Kado   Contact

earcatch logo

Earcatch app

Earcatch is een Nederlandse app die is ontwikkeld om films en televisieprogramma’s toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. De app biedt audiodescriptie, een auditieve beschrijving van visuele elementen in films en programma’s, waardoor blinden en slechtzienden een beter begrip krijgen van wat er op het scherm gebeurt. De belangrijkste functies en wat blinden en slechtzienden kunnen doen met de Earcatch app zijn:

 1. Audiodescriptie
  Earcatch biedt gesproken beschrijvingen van belangrijke visuele elementen in films en tv-programma’s, zoals scènewisselingen, gezichtsuitdrukkingen, kostuums, locaties en acties die plaatsvinden zonder gesproken dialoog. Deze beschrijvingen worden tussen de dialogen en het geluid van de film of het programma door ingevoegd, zodat ze de beleving van de film niet verstoren.
 2. Eenvoudig te gebruiken
  De app is ontworpen om gemakkelijk toegankelijk te zijn en kan op smartphones en tablets worden geïnstalleerd. Gebruikers kunnen de audiodescriptie inschakelen en aanpassen aan hun behoeften.
 3. Toegankelijkheid
  Earcatch is speciaal ontwikkeld om toegankelijk te zijn voor mensen met een visuele beperking. Dit betekent dat de app schermleessoftware en andere toegankelijkheidsfuncties ondersteunt om de bediening van de app te vergemakkelijken.
 4. Ondersteunde content
  Earcatch biedt audiodescriptie voor een groeiend aantal films en tv-programma’s in verschillende talen.

 

Over het algemeen stelt Earcatch blinden en slechtzienden in staat om deel te nemen aan de visuele entertainmentcultuur door hen een beschrijving te geven van wat er op het scherm gebeurt. Dit verbetert hun begrip en genot van films en tv-programma’s en maakt deze toegankelijk voor een breder publiek.

Ga naar de inhoud